If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не знам дали има фенове на полската прогресив рок(метъл) банда Riverside , надявам се да има.
И няма как да не споделя и моите впечатления от размазващия концерт, който направиха за втора поредна година -на 9-ти май в зала България.
Този концерт надмина очакванията ми във всеки един смисъл.
Riverside са група, неотстъпваща по нищо на световните величия в прог -рок сцената.И освен, че са зверски добри музиканти със собствен стил и звучене, показаха и невероятно топло , грамотно и всеотдайно сценично поведение.
Новото им мини албумче (съдържащо 3 дългометражни композиции) е великолепно и много очарователно, защото то носи в себе си звученето и стила на добре познатите ни Ривърсайд през всичките им 10 години години(откакто съществуват), плюс солидна доза зрялост, наместена по един много фин и и висококачествен начин.
А музиката им продължава да звучи все така перфектно балансирана, стикована и изящна. Нямам думи повече, зверски се очаровах от целия им концерт и от тези 3 композиции от новото им ЕП, които са като за 15 :
Не мога да опиша колко много ме размаза и факта, че решиха прецедентно да ни направят подарък с едно от любимите ми The Curtain Falls, въпреки че не бе предвидено в сет листата.Тайничко се надявах да направят този жест за нас. Позволих си да им пиша преди концерта с молба да го изсвирят.
Е, явно са ме чули поне малко , а то е и достатъчно
Каквото и да кажа, все ще е малко.Очарована съм до безкрай и от това очарование няма как обичта ми към поляците да не ескалира. Определено има защо!
Ето едно от парчетата, които свириха :
( с това парче всъщност започна и самия концерт) Riverside-Beyond The Eyelids
---------- Post added at 16:10 ---------- Previous post was at 16:03 ----------
Ето ги и останалите 2 парчета от новото им 3 сетно EP "Memories in my head"
Няма много фенове на прог-рока, защото това не е масовата музика ... Концептуалните композиции изискват едно малко по-различно състояние на духа и ума за пълноценното им възприятие. Може и да звуча префърцунено, но това е самата истина. Това не е музика за яко клатене на глави и мятане на кичури.
Подкрепям се с още едно уникално добро парче на поляците, което ни препраща директно към извора на тази музика - Pink Floyd... Смело мога да кажа, че момчетата са ако не на същото ниво, то поне на достойно стъпало под легендите :
Няма много фенове на прог-рока, защото това не е масовата музика ... Концептуалните композиции изискват едно малко по-различно състояние на духа и ума за пълноценното им възприятие. Може и да звуча префърцунено, но това е самата истина. Това не е музика за яко клатене на глави и мятане на кичури.
Подкрепям се с още едно уникално добро парче на поляците, което ни препраща директно към извора на тази музика - Pink Floyd... Смело мога да кажа, че момчетата са ако не на същото ниво, то поне на достойно стъпало под легендите :
Надявам се колкото се може повече хора да го оценят и да се насладят като нас ...
Ценя този жанр музика и е добре, че тук има хора които толерират музика развиваща въображението, но се опасявам се, че май сте се поувлекли с Милена по прогресиврока и не знам дали биха ви разбрали.
Аз също го харесвам и предлагам нещо от бащата на децата на Анита Хегерланд, позната на някои от нас като най-малкият изпълнител в Златния Орфей.
Еми възможно е, но все пак сме още пресни след уникалния концерт.
Пък и се надявахме да срещнем повече съмишленици за по-интелектуалната част от рока
Не че не уважаваме другите стилове - напротив, аз редовно се опитвам да си откача главата - за справка последната пролетна среща на 155 Long Live Rock'N'Roll !!!
Ценя този жанр музика и е добре, че тук има хора които толерират музика развиваща въображението, но се опасявам се, че май сте се поувлекли с Милена по прогресиврока и не знам дали биха ви разбрали.
Аз също го харесвам и предлагам нещо от бащата на децата на Анита Хегерланд, позната на някои от нас като най-малкият изпълнител в Златния Орфей.
Радвам се, че и ти харесваш и оценяваш това направлениеОпределено има защо. А относно разбирането-въпроса е ясен.
И Алекс може малко да се е поувлякъл напоследък, пък аз от както се помня ме е завлякла тая музика и спасение няма
А Майк Олдфийлд е изключителен музикант !
И те така
Comment